Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar bent u naar op zoek?

Beveiliging telefoon: alles over uw telefoon beveiligen

Uw telefoon beveiligen is een belangrijke taak als smartphonebezitter. Uw smartphone is een kostbaar bezit, en dat vinden dieven ook! De smartphone staat in de top tien van meest gestolen voorwerpen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen om uw telefoon beter te beveiligen en wij helpen u een handje.

Telefoon beveiligen

 

Wijzig de pincode van uw simkaart

Uw telefoon beveiligen begint bij het instellen van een pincode voor uw simkaart. Een simkaart is vaak standaard uitgerust met een pincode als 0000 of 1234. Wijzig de pincode daarom in een unieke pincode die alleen u kunt onthouden. Maak het dieven niet te gemakkelijk, en kies geen pincode die hetzelfde is als de pincode van uw bankpas. Dat is wel zo veilig.


 

Voer update uit om uw telefoon te beveiligen

Wist u dat de updates niet alleen bedoeld zijn voor het optimaliseren van uw apps? In iedere update, bijvoorbeeld van Android en iOS, wordt de beveiliging van uw smartphone beter. Voer daarom regelmatig updates uit. U kunt er ook voor zorgen dat uw telefoon automatisch updates uitvoert zodra u verbinding heeft met wifi. 


 

Download alleen officiële apps

Heeft u een leuke app gezien om foto's te bewerken of een een toffe game gevonden voor uw smartphone op het internet? Check dan of deze beschikbaar zijn in de officiële App Store of Play Store. Heeft u een Android smartphone? Download dan alleen apps uit de officiële Play Store. Heeft u een iPhone? Dan doet u er goed aan alleen apps uit de App Store te downloaden. 


 

Smartphone beveiligen met biometrische beveiliging

Een telefoon beveiligen met een toegangscode is bijna ouderwets aan het worden. Deze manier van vergrendelen is natuurlijk niet verkeerd, maar de kans dat iemand meekijkt is groot.

Veel smartphones zijn tegenwoordig uitgerust met een vingerafdrukscanner of gezichtsherkenning. Het grote voordeel van deze biometrische beveiliging is dat enkel u toegang heeft tot uw smartphone en u geen code hoeft in te toetsen. Een veilige en zeer betrouwbare manier om uw smartphone te beveiligen!


 

Geef niet iedere app zomaar toestemming

Een app vraagt soms toestemming om toegang te krijgen tot verschillende zaken, zoals uw contactenlijst, foto's of social mediaprofiel. Let goed op welke apps u toestemming geeft, want voor u het weet heeft een derde partij zomaar toegang tot uw persoonlijke foto's en kunnen zij plotseling berichten posten via uw social media.

Heeft u in alle haast toch toestemming gegeven aan een app, zonder dat u dit eigenlijk wilt? U kunt de toestemming intrekken - bij zowel Android als iPhone kan dit via 'Instellingen'. Het is zelfs verstandig om de hele lijst van toestemmingen eens na te kijken. 


 

Telefoon beveiligen met verschillende wachtwoorden

U kunt uw telefoon beveiligen tegen hacken door overal verschillende wachtwoorden te gebruiken. Zo blijft de schade - in geval van een hack - beperkt, doordat de hacker geen toegang heeft tot ál uw accounts.

Er zijn verschillende wachtwoordkluizen in de App Stores te vinden, waaronder LastPass. iPhone heeft zelfs een mogelijkheid om wachtwoorden op te slaan. Check altijd eerst de recensies, voordat u een wachtwoordkluis gaat downloaden.


 

Vermijd onbeveiligde wifi-netwerken

Een goede beveiliging van uw telefoon betekent dat u niet zomaar inlogt op openbare wifi-netwerken. Zodra u verbinding maakt met een onbeveiligd netwerk, kan een hacker zomaar toegang krijgen tot uw telefoon. Toch internet nodig? Maak op openbare plekken dan gebruik van uw databundel


 

Maak een back-up van uw gegevens

Uw telefoon beveiligen betekent ook het veiligstellen van uw gegevens. Een back-up maken van uw gegevens voorkomt dat u alles kwijt bent na het verliezen van uw smartphone. Uw foto’s, documenten, contactpersonen, notities of oude gesprekken in Whatsapp: u wilt ze natuurlijk niet verliezen. 

Voor zowel Apple als Android bestaat er een standaard oplossing om een back-up te maken. U kunt instellen dat elke keer dat uw Apple apparaat op het lichtnet of wifi wordt aangesloten, er een automatische back-up wordt gemaakt in iCloud. De back-up die u maakt bij Android toestellen, wordt gekoppeld aan uw Google account. De back-upgegevens worden vervolgens opgeslagen bij Google.


Ook interessant voor u
 

Energie besparen

Wat moet ik doen bij WhatsApp oplichting?

> Lees meer

 

beste waterdichte telefoons

Wat is de IP certificering en hoe kies ik een waterdichte telefoon?

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Ransomware: wat te doen bij ransomware?

> Lees meer

 

Blog homepage